logo

FAQ's Relax

Hoe lang duurt het voor een luchtbed met ingebouwde pomp is opgeblazen?

Hoe kan ik mijn luchtbed schoonmaken?

Wat voor soort pomp kan ik gebruiken om mijn luchtbed op te blazen?

Op deze pagina vindt u de antwoorden op deze vragen en nog veel meer.


1.V: Hoe kan ik een lekkage vinden en repareren?

A: Ga eerst na of het luchtbed wel echt lek is. Het PVC zal uitrekken onder je lichaamsgewicht waardoor het lijkt alsof het bed leeg loopt. Dit is normaal als je het bed voor de eerste keer gebruikt. Kijk vervolgens of alle ventielen goed dicht zitten. Mocht een ventiel niet goed sluiten vervang deze dan. Daarna kunt u met een kleine spuitbus met zeep langs de naden van het bed gaan. Als er een lek in het bed zit zullen er bubbels ontstaan.

 

Als u een lek heeft gevonden maak dan het gebied er omheen goed schoon en droog (als u een flocked luchtbed heeft, schuur het oppervlakte dan een beetje op). Knip vervolgens een stukje uit het reparatievel dat iets groter is dan het gaatje en druk het goed vast. Na 24 uur drogen kan het luchtbed weer worden gebruikt.

 

Kleine gaatjes kunnen gerepareerd worden met behulp van het reparatievel dat  mee geleverd wordt. Bij een gaatje groter dan 2,5 cm adviseren we om zachte PVC lijm te gebruiken. Lees voor gebruik van deze lijm de instructies op de verpakking.

 

2.V: Kan ik het reparatievel ook gebruiken als het gaatje zich op het flocked  gedeelte van het luchtbed bevindt?

A: Het reparatievel blijft alleen plakken aan PVC. U kunt met een stukje fijn schuurpapier het flocked materiaal weg schuren zodat het vel blijft plakken. 

 

3.V: Wat is de maximale belasting voor een Jilong luchtbed?

A: Luchtbedden Single en Twin: 136 kg. Luchtbedden Double, Queen en King: 272 kg.

 

4.V: Hoe kan ik mijn luchtbed schoonmaken?

A: U kunt uw luchtbed schoonmaken met een spons of zachte borstel, milde zeep en water. Na het schoonmaken goed afspoelen en laten drogen op een koele plek. Dompel het luchtbed nooit in een bak met water. Dit kan schadelijk zijn voor het flocked oppervlakte. Was een luchtbed ook nooit in de wasmachine: Dit is schadelijk voor zowel het luchtbed als uw machine.

 

5.V: Zit er garantie op mijn luchtbed?

A: Nee, in principe niet. De luchtbedden van Jilong worden uitgebreid getest voor ze verkocht worden waardoor fabricage fouten eigenlijk niet voorkomen. Denkt u toch recht te hebben op garantie dan kunt u contact opnemen met de winkel waar u het luchtbed heeft gekocht. Zij zullen u verder helpen. Kijk ook bij onze after-sales of klik hier voor meer informatie.

 

6.V: Wat voor soort pomp kan ik gebruiken om mijn luchtbed op te blazen?

A: U kunt een voetpomp, handpomp of een elektrische pomp van Jilong gebruiken. Gebruik geen hoge druk pomp omdat hierdoor de interne kamers kunnen ontploffen of er kan schade aan de lasnaden ontstaan.

 

7.V: Kan ik ook pompen van een ander merk gebruiken?

A: Ja dit kan. Maar gebruik geen hoge druk pomp of een compressor. Door te veel druk kan er schade ontstaan aan de interne kamers en/ of de lasnaden.

 

8.V: Het mondstuk van de pomp past niet goed in het ventiel, wat kan ik doen?

A: Als het mondstukte groot of te klein is voor het ventiel kunt u watten gebruiken om het ventiel of het mondstuk passend te maken. Door met uw hand de verbinding aan te drukken terwijl u pompt kunt u extra lucht verlies voorkomen.

 

9.V: Kan ik mijn luchtbed bovenop een springveren matras leggen?

A: Jilong luchtbedden kunnen het best worden gebruikt op een solide, stevige ondergrond. Het luchtbed zou ook prima gebruikt kunnen worden bovenop een springveren matras. Let hierbij wel op of het matras nog goed is. De springveren kunnen namelijk schade toebrengen aan het luchtbed.

 

10.V: Kan ik normaal beddengoed gebruiken voor mijn luchtbed?

A: Ja dat kan. Let er wel goed op dat het beddengoed dezelfde afmetingen heeft als uw luchtbed.

 

11.V: Hoe kan ik mijn luchtbed met 2-in-1 ventiel opblazen en weer leeg laten lopen?

A: U blaast het luchtbed op wanneer u de pijl op de knop naar boven laat wijzen. Voordat u gaat opblazen dient u eerst te controleren of het ventiel  goed dicht zit. Als u het bed hard genoeg vindt dan draait u de knop weer een kwartslag, de pijl wijst naar links. Het luchtbed loopt leeg als u de pijl op de knop naar beneden laat wijzen. Als het luchtbed leeg is draait u de knop weer een kwartslag, de pijl wijst naar links. Het kan zijn dat u voor goed leeglopen deze handeling een aantal keer moet herhalen.

 

12.V: Hoe lang duurt het voor een luchtbed met ingebouwde pomp is opgeblazen?

A: Bij een ingebouwde voetpomp duurt het tussen de 5 – 15 minuten voor een luchtbed van een laag. Dit is voornamelijk afhankelijk van de persoon die pomp. Bij een ingebouwde elektrische pomp duur het opblazen ongeveer 3 minuten.

ALPC

Icarus 11, 8448 CJ Heerenveen
Postbus 745, 8440 AS Heerenveen
Tel. algemeen: +31 513 62 66 66

KvK: 01068710
BTW: NL810888415B01


sitemap